欢迎光临聚设汇,装修找设计就上聚设汇!
   咨询电话:0755-22658924
登录    注册
全国
[切换城市]
聚设汇
首页 > 商业 > ISSHO IZAKAYA

ISSHO IZAKAYA

项目名称:ISSHO IZAKAYA

设计公司:新加坡SODA设计事务所(Spirit Of Design Analogy Pte Ltd)

项目地址:新加坡

该居酒屋按日本的原名转换成汉字为‘绪’,意为相聚。希望用这样的企业精神,来定义这间居酒屋的室内空间。整个空间通过规划不同的群聚用餐空间来表达日本多元化的用餐体验。新加坡SODA设计事务所也特别和一位日本手工艺大师Irene Kasuma合作,让空间设计配合她的巧手展现出来的缝制和折纸艺术品,将日本传统和服文化细致地镶嵌入整个设计概念中。

该店位于新加坡国家体育馆内,面向河岸,拥有宽阔的门面,因此为偏好室外就餐的食客设置了户外座位。

‘竹‘在中国和日本的文化中都是很深刻的文化表现载体。它有着历史美学,宗教文化,艺术民俗等特点。因此设计中也运用了一些竹来分隔户外座位和公共走道。整个门面的顶端由木线组成,招牌就安置正中,加入间接光源增加招牌的聚焦,用简单朴实的手法处理。餐厅设计

The Japanese are known to be very steadfast in the preservation of their culture and have a deep respect for nature. Hence it is no wonder that our design team at Spirit Of Design Analogy Pte Ltd (SODA) reached an unanimous decision to draw upon traditional Japanese design element for Issho Izakaya located at Singapore’s Kallang Wave Mall.

Issho Izakaya is envisioned as the place for patrons to chill-out while enjoying authentic Japanese food and drinks. Hence, they try to set the mood for patrons to mingle and settled upon and outdoor seating area overlooking the Kallang River. Japanese design elements inspired by tatami, kimono and graphic art are incorporated throughout the store and there is no mistaking the strong Japanese identity. However, while the traditional design elements provided the inspiration, the team took careful measures to inject contemporary interpretation to these classic elements to cater to its younger target market.

Bamboos are used to separate the outdoor seating and public walkways to bring a dash of green to the façade. Diners walk past the row of bamboo to reach the main entrance that gives off a subtle touch of Zen. The top of the entrance is taken up by a wooden beam and the signboard is place right in the middle and clever use of lights making it the center of attraction.

门面结构是原本已构架好的,作为商场基础设施的一部分,是不能改动的落地玻璃。缺点是虽然看起来通透宽敞,但过于一目了然。因此在设计过程中,在玻璃后方加入了和门面顶端相呼应的浅色木条做出视觉屏障来解决此问题,营造更贴近温暖气氛的居酒屋。餐厅设计

按客户的要求,居酒屋室内设置了日式食堂风格的长凳式座位。长凳平台上覆盖着特殊编制材质的地毯以模仿榻榻米平台。小靠背的坐垫则以带有日本传统花纹的布料包覆着。这两组狭长的用餐座位设置也能让众食客并排而坐,贴近传统居酒屋鼓励食客轻松用餐,热闹亦悠闲的用餐体验。

Modifying the glass wall was out the equation as it is considered part of the mall infrastructure. They decided to insert light color wood strips behind the glass wall to create a more private and cozy atmosphere while carrying on the nature loving theme. Enter the room restaurant and be immediately greeted with seating inspired by the zashiki style commonly found in Japan, but tweaked into a more conventional style for the locals. Even the zabuton (sitting mattress) have been given a twist by incorporating a backrest covered in traditional Japanese prints.

厨师的料理台的材质运用了深刻纹理的深色木料。料理吧台处悬挂的木质吊灯,除了加强吧台处的亮度,也让此处的氛围更加温暖。料理吧台上方还有一面由天花板而下的面板,展示了一幅带有漫画色彩的插画,描绘着京都的特色。

The chef bar area is given special attention (after all, izakaya literally means Japanese bar) and like many such establishments, diners can choose to sit around the bar. Strips of dark wood provide the perfect condiments to admire the chef’s well-honed techniques and the wooden ceiling hanging lights surrounding the bar completes the stage-like atmosphere. Illustration depicting the traditional Kyoto elements at the upper section brings a dash of playfulness to the mix.

除了开放式的用餐空间,也另外设置了三个厢房隔间,以供一些需要私人空间的顾客使用。从日本战国时期,各个大名或者显赫家族都会有代表自己家族的家纹。而这些家纹的图像通常都取自动物,植物或简单的几何图形。设计师从众多家纹中选出了三个最具代表性的图案,牡丹,菊,枫,来分别表示三间厢房。

厢房的外墙上涂有特殊粗面材质漆料,墙面上不同形状大小的手制工艺则由日本手工大师用和服布料,通过立体剪裁缝制完成,在灯管照射下,别有风味。餐厅设计

The three VIP rooms are distinguished by designs reminiscences of traditional Japanese family crest and the fabrics used at the room were designed with collaboration with a kimono master to create the desired cross between the old and the new.

新加坡soda设计事务所

设计收费:面议       

擅长类型: 商业、办公室、餐饮、文化

在线咨询

扫描二维码关注我们的微信

深圳市聚设汇文化传媒有限公司
主编热线:15602987227
总部:深圳市南山区侨香路4068号智慧广场C栋4楼
热线:0757-82700545
分部:佛山市和平路12号1506电商大楼605室
分部:东莞市南城宏三路浙商大厦601室
© 2017-2019 聚设汇 版权所有 粤ICP备17079093号
展开
回到顶部

装修计算器

您家的装修预算

材料费:?

人工费:?

设计费:?

质检费:?